encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dimecres, 3 d’agost del 2011

L'extrema dreta europea contra les cordes després de la massacre de Noruega

Portaven anys advertint del perill de l'Islam a Europa, relacionant-lo amb el terrorisme i titllant-lo d'incompatible amb la democràcia i els drets humans. Fins que arribà un home blanc, cristià, europeu, heterosexual i islamòfob i assassinà cruelment desenes xiquets d'esquerres de 14 a 19 anys i posà una potent bomba al centre d'Oslo. Llegir més Aquest fet ha suposat un dur revés per la prolífica extrema dreta europea, per a l'etnocentrisme europeu que clamava contra la immigració, contra els àrabs i musulmans sobretot, doncs l'acció d'un convençut patriota, defensor del mateix que proclamen els partits d'extrema dreta, els ha deixat en evidència i els ha situat en el punt de mira de l'opinió pública i dels responsables de la seguretat dels Estats. Alguns ja veníem advertint que el fanatisme ultradretà era perillós, que ja havia provocat massacres semblants (Bolònia, Milà, Múnich...) i que no tindre-ho en compte era una imprudència.

Ara, l'extrema dreta europea es troba en un moment força delicat. L'assassí noruec defensava exactament les mateixes idees, i encara que s'afanyen en titllar-lo de 'boig', els qui estudiem des de fa anys l'extrema dreta sabem que no era ho era, sinó que es tractava d'un fanàtic que ha portat les seues idees fins a l'extrem, alimentat pel discurs paranoic, racista i intolerant dels partits i organitzacions legals que difonen l'odi obertament amb total impunitat. Ara el debat està en quins són els límits per aquests discursos d'odi. I davant això, la nova extrema dreta te un repte: com capejar el temporal perquè l'atemptat no li passe factura. Alguns polítics han tingut desafortunades eixides de to que els ha costat car (ho relatem més endavant), i altres s'han afanyat per desvincular-se d'aquest suposat boig, tot i que sense renunciar ni a una coma del seu ideari. Els més nazis no han dubtat en remarcar el caràcter pro-sionista del terrorista, per treure's responsabilitat, tot i compartir tota la resta de teories de l'autor de la massacre. Altres, més imprudents i de casa, com la blavera Teresa Puerto, no ha dubtat en culpar el 'socialisme' de la massacre. El seu escrit és un cúmul de despropòsits com aquest: l'atemptat demostra "la ABSOLUTA CARENCIA de VALORES MORALES de todas esas nuevas generaciones de jóvenes maleducados en Europa bajo la férula docente de los nefastos sistemas educativos SOCIALISTAS , perseguidores de la enseñanza, en la escuela, de los valores morales religión cristiana y, en particular, de la religión católica. "

Però també hauran de prendre nota aquells polítics i tertulians que proclamen el fracàs del multiculturalisme, con Angela Merkel o Sarkozy, que han jugat amb el foc que nodria l'ideari de la nova extrema dreta. Ara, esperem que les coses canvien, que les Forces de Seguretat, els polítics demòcrates i la societat civil es prenguen seriosament els moviments ultradretans i no dubten en demanar contundència contra aquests, els vertaders instigadors de les idees genocides i intolerants que han inspirat el sanguinari terrorista feixista Anders Behring Breivik.

Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<