encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dissabte, 10 de setembre del 2011

Alacant obliga a escolaritzar en castellà més d'un centenar de xiquets


Més del quinze per cent dels xiquets que han demanat plaça en línia en valencià a la comarca de l'Alacantí per al curs 2011-2012 han hagut de matricular-se en castellà ja que l'oferta no arriba, ni de bon tros, a la demanda de places per a estudiar en valencià. Una situació que es repeteix any rere any. Llegir més A la capital el percentatge d'alumnes sense plaça per a estudiar en valencià és del 16 per cent. Sols 13 dels 46 col·legis públics de la ciutat ofereixen la possibilitat d'escolarització en la llengua del País. Als 13 col·legis amb línia la demanda de valencià supera a la de castellà.

L'estudi, elaborat per La Cívica-Escola Valenciana a la comarca de l'Alacantí revela greus deficiències en l'oferta escolar d'infantil (0 a 3 anys) pel que fa al valencià. Pràcticament totes les poblacions pateixen dèficit de places en les línies, tan sols Xixona és capaç de donar resposta a la demanda, 41 matriculacions en valencià i 28 en castellà. Però a Sant Joan d'Alacant, Mutxamel, El Campello, Sant Vicent del Raspeig o Alacant cada any una mitjana del 15 per cent dels alumnes que es matriculen a les escoles públiques ho han de fer en castellà malgrat haver demanat valencià com a primera opció.

Els percentatge varien, però els casos més greus, en xifres relatives són Sant Vicent i Mutxamel, a la primera 22 alumnes, el que suposa un 22 per cent del total de matriculats seran escolaritzats en castellà en contra de la seua voluntat, mentre que Mutxamel la xifra puja fins als 26, un 34 per cent del total.

A El Campello són 7 els alumnes que s'han quedat sense plaça en valencià, un 8'5 per cent, mentre que a la capital la xifra és de 56 xiquets, el 16 per cent.

Situació que es repeteix cada any

Ismael Vicedo, de La Cívica-Escola Valenciana explica que allò més dramàtic d'aquesta situació és 'que això es repeteix any rere any i que estem parlant de que la majoria dels alumnes es matriculen una vegada en la seua vida, de manera que un alumne que vol estudiar en valencià i no pot, es matricula en castellà i molt probablement continuarà la resta de la seua etapa escolar estudiant en castellà'.

Alacant

A la ciutat d'Alacant tan sols 13 col·legis dels 46 que hi han ofereixen als alumnes la possibilitat de matricular-se en valencià, això deixa a molts xiquets sense possibilitat d'estudiar en la llengua que desitgen sense tenir ni tan sols l'oportunitat de demanar-ho, per una simple qüestió de distància.

Segons l'estudi de la Cívica, als tretze col·legis on es pot matricular en valencià, els pares han optat, de forma majoritària, per aquesta opció en un 54 per cent dels casos, a més, a 5 dels col·legis la demanda de matricules en valencià supera clarament l'oferta de la conselleria.

Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<