encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dimecres, 3 d’agost del 2011

La Generalitat valenciana adjudica vacants de valencià a professors sense capacitació lingüística.


STEPV denuncia que la Conselleria d'Educació ha eliminat el requisit lingüístic per als docents de les línies de valencià a l'assignació de places · Docents sense capacitació han passat al davant dels que sí la tenen Llegir més

La Conselleria d'Educació de la Generalitat valenciana ha adjudicat vacants interines catalogades en valencià a professorat interí que no té la catalogació, segons ha denunciat el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV). El sindicat ja va advertir l'administració de l'errada abans de la publicació dels llistats definitius, però la Conselleria els ha publicat sense canvis. De les més de 4.000 places ofertades, Educació ha eliminat el requisit del coneixement del valencià de les 258 vacants que estan catalogades en valencià (7%) i que per tant pertanyen a línies educatives que s'imparteixen en valencià. Si bé al llistat de la convocatòria inicial de la Conselleria hi apareixia el requisit, als llistats d'assignació de vacants la totalitat de les places apareixen llistades sense el mateix requisit. Això ha fet que alguns aspirants que sí tenen la capacitació lingüística de català s'hagin quedat sense plaça en aquelles vacants que exigeixen el coneixement de la llengua com a requisit, mentre que d'altres docents que no tenen aquesta capacitació sí l'han assolida.


STEPV ha recordat que aquest fet implica que un alumne d'una línia en valencià perdi el seu dret a rebre classes en la llengua pròpia si el professor que se li ha assignat no té la capacitació lingüística. El sindicat s'ha queixat perquè la Conselleria, a més a més, ha dut el tema en el més absolut dels silencis i només ha trascendit per les queixes dels docents que s'han quedat injustament sense plaça.


El sindicat ha posat en marxa una campanya perquè les persones afectades per aquests errors puguen reclamar per a que se'ls adjudiqui correctament la plaça. STEPV recorda que fins el 29 d'agost hi ha temps per presentar recursos de reposició i que per presentar-los només cal detectar alguna plaça catalogada "en valencià" del llistat de vacants adjudicada a docents interins sense capacitació lingüística.


D'altra banda fonts de la Conselleria han assegurat que han detectat l'error però que es tracta d'un tema purament "visual" perquè "l'ordinador ha tingut en compte el requisit lingüístic". Educació assegura que no ha rebut queixes, però diversos docents s'han queixat per haver-se quedat sense plaça de forma injusta. Els sindicats d'ensenyament recorden que davant qualsevol sospita d'error el més indicat és presentar recurs; esperen, però, que no sigui una errada "sistemàtica" sinó "puntual".


Tot plegat però porta a pensar que el govern valencià prepara el terreny per al nou model educatiu que impulsa per al curs vinent, en el que se suprimeixen les línies en valencià i s'imposa una única línia trilingüe. En aquest sentit Educació ja va decidir fa setmanes suprimir el Servei d'Ensenyament en Valencià, l'ens que assessorava fins ara els centres amb línies en la llengua pròpia.

Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<