encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dimarts, 19 d’octubre de 2010

Suspès el judici al piquet d'Alacant (podria agreujar-se l'acusació)

Ha passat la Vaga General però no la lluita obrera i sindical. 10 dies després de la seua detenció el 29S, un dels piquets informatius reprimits per la Policia Nacional i El Corte Inglés a Alacant ha comparegut als Jutjats de la ciutat acusat d’una falta de danys i coaccions. Malgrat la convocatòria, el judici s’ha suspès ja que el centre comercial ha presentat una factura de 483 euros més IVA referida a un vidre trencat, valoració econòmica que no coincidia amb la dels perits judicials, que van taxar els desperfectes de la porta en 316 euros. Les parts hauran de presentar una nova peritació, ja que la quantitat reclamada per El Corte Inglés supera els 400 euros i, cas de ser acceptada la reclamació del centre comercial, el piquet hauria de ser jutjat per un delicte i no per faltes, tal i com estava convocat hui.
Llegir més “El Corte Inglés persegueix i prohibeix la sindicació dels seus treballadors, els coacciona i amenaça amb fer-los fora si volen secundar la Vaga, els obliga a fer hores extres, els sotmet a una pressió psicològica constant per a augmentar les vendes, i ara amb aquest judici vol lucrar-se amb la feina legítima, justa, legal i pacífica que realitzem els piquets informatius. Aquesta és la lògica de les empreses de l’oligarquia i del capital, que protegides amb un cordó policial van impedir el 29 de setembre que els piquets informaren els treballadors del centre comercial”, amb aquestes paraules el militant independentista valorava a Canal 9 la suspensió del judici, declaracions que van ser censurades per la cadena però que sí van recollir altres mitjans com ara La Verdad.
Al judici acudiren una vintena llarga de solidaris, amics i companys del piquet jutjat: militants d’Endavant i Maulets, del PCPE, de CGT, de CCOO i d’Esquerra Unida, en una nova mostra de solidaritat de classe.
Tal i com anunciaven dies arrere a sengles comunicats Endavant i Alerta Solidària, el militant independentista va ser detingut mentre formava part del piquet informatiu que recorria els carrers del centre d’Alacant. Les dues organitzacions coincideixen a assenyalar el caràcter polític de la detenció: els dos policies que practicaren la detenció foren els mateixos que, dues hores abans, havien practicat la identificació del mateix piquet al davant d’un establiment comercial. Així mateix, en ser detingut, un dels policies se l’adreçà amb la frase “no sabes tú las ganas que te tenía”. Aquesta persecució policial i política va ser general a tots els integrants dels piquets informatius, i la van patir amb especial violència els militants anticapitalistes, que hagueren de suportar al llarg de tota la jornada de Vaga General amenaces, coaccions, escorcolls, confiscacions de béns i identificacions, en un intent de criminalitzar el dret de vaga, l’activitat dels piquets, i de desviar l’atenció sobre el propi èxit de la Vaga General. Amb les contínues amenaces, provocacions, pallisses i detencions que s’han pogut constatar arreu dels Països Catalans s’ha intentat aillar els militants anticapitalistes de la resta de la classe obrera, trencant la unitat de classe i intentant fer més eficaç la repressió selectiva.

Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<