encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Jutgen un piquet informatiu de l’esquerra independentista a Alacant

El proper divendres 8 d’octubre la ciutat d’Alacant acollirà el primer judici a un integrant dels piquets informatius de la Vaga General. ARV, militant d’Endavant i afiliat a la Coordinadora Obrera Sindical, està acusat d’una falta de danys i una altra de coaccions, en una denúncia formulada per un dels caps de secció d’El Corte Inglés, que l’acusa d’haver trencat un dels vidres de les portes d’entrada de l’establiment comercial.


Llegir més
Aquest judici, un dels primers que es fan als Països Catalans, fruit de l’onada repressiva viscuda la jornada de lluita del passat 29 de setembre, té un marcat caràcter polític i demostra clarament la persecució policial que va patir el militant independentista aquell dia. De fet, els dos policies que practicaren la seua detenció foren els mateixos que, dues hores abans, havien practicat la identificació de l’ara acusat al davant d’un establiment comercial, mentre formava part del piquet informatiu. Així mateix, en ser detingut, un dels policies se l’adreçà amb la frase “no sabes tú las ganas que te tenía”.

Aquesta persecució policial i política va ser general a tots els integrants dels piquets informatius, i la van patir amb especial violència els militants anticapitalistes, que hagueren de suportar al llarg de tota la jornada de Vaga General amenaces, coaccions, escorcolls, confiscacions de béns i identificacions.

La violència policial i la provocació patronal van començar des de primeres hores de la nit, quan el cotxe d’uns dels responsables d’Inusa, la contracta de recollida de brosses propietat d’Enrique Ortiz, empresari, especulador i màxim accionista de l’Hèrcul·les, intentà atropellat el piquet informatiu que es trobava a les portes de l’empresa. L’agressió patronal va continuar amb l’agressió policial, amb una violenta càrrega que va ocasionar diversos contusionats, un ferit lleu i una persona detinguda.

Entenem que l’actuació policial davant la Vaga General del 29 de Setembre a Alacant, i al conjunt del País Valencià, responia a les intencions polítiques d’anul·lar, reprimir i apallissar els elements anticapitalistes que, amb més claredat, coherència i contundència han assenyalat els responsables de la crisi capitalista. Unes directrius polítiques que van més enllà dels responsables operatius policials i que recauen en la Subdelegada del Govern a Alacant Encarna Llinares i en el propi Delegat del Govern al País Valencià, Ricardo Peralta.

Per tot això, volem mostrar la nostra solidaritat i el suport a totes les persones que patiren la repressió el dia de la vaga general i especialment al militant independentista que serà jutjat el proper divendres.

Alacant, a 6 d’octubre de 2010

Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<