encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dimarts, 19 d’octubre de 2010

Milers de persones es manifesten a València en defensa dels drets socials i nacionals

Una vegada més els carrers de València han sigut escenari de la manifestació de la Diada del 9 d’Octubre. A la manifestació han participat la Comissió 9 d’Octubre –que agrupa diferents associacions, partits i sindicats- i l’esquerra independentista –moviment sociopolític que lluita per uns Països Catalans independents i socialistes. Tant la Comissió 9 d’Octubre com l’esquerra independentista han posat l’accent en la denúncia de les retallades que a nivell social –reforma laboral, privatitzacions,...- com a nivell nacional –retallada del dret a estudiar en valencià, retallada de l’estatut de Catalunya pel Tribunal Constitucional,... que estan caracteritzant els últims temps.
Llegir més


L’esquerra independentista -representada per Maulets, Endavant, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra independentista (CAJEI), Coordinadora Obrera Sindical (COS), i Alerta Solidària- ha reunit el bloc més nombrós. Més d’un miler de manifestants han marxat sota el lema “Prou retallades socials i nacionals! Construïm els Països Catalans”. L’esquerra independentista ha volgut fer visible el projecte nacional dels Països Catalans com a via per construir una societat lliure i socialista. A l’acte polític final l’organització ha assenyalat que el País Valencià dels “més de 500000 aturats” no té futur amb Espanya. Així mateix, el text ha fet una denúncia explícita de la corrupció assenyalant la responsabilitat de la classe política –en especial del Partit Popular- i denunciat el servilisme que tant el govern de Camps com el de Zapatero han prestat al gran capital. Per això s’ha fet una crida a organitzar-se i lluitar des de l’esquerra independentista en defensa dels drets nacionals i socials.

Agressió feixista amb complicitat policial
Un grup de quinze individus encaputxats vinculat al Grup d’Acció Valencianista ha atacat el furgó que transportava l’equip de so de l’acte polític final de l’esquerra independentista. L’atac s’ha produït abans d’arribar la manifestació. Una persona ha sigut atacada amb la civella d’un cinturó. Per la seua banda la furgó ha patit el trencament de dues llunes. La policia espanyola ha protegit la fugida dels agressors –que s’han encaminat cap al riu- i en canvi ha retingut a dos militants de l’esquerra independentista, alliberats només un cop ha arribat el gruix de manifestants. Cal destacar que la policia espanyola amb un desplegament impressionant –en forma de cordó- estava aïllant la Plaça del Parterre –on estava concentrat el GAV- precisament el lloc des del qual han vingut els agressors. Tanmateix, l’agressió no ha impedit que es realitzara l’acte polític un cop finalitzada la manifestació.

Des de l’esquerra independentista s’ha denunciat una vegada més la impunitat amb la que campen els feixistes a la ciutat de València i la connivència dels cossos de seguretat espanyols que han ignorat l’agressió i han protegit la fugida dels ultradretans.Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<