encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dimarts, 19 d’octubre del 2010

Cròniques dels actes pel 29-S a Alacant i Elx


La convocatòria de Vaga General suposà un èxit rotund a Alacant. La intensa feina mobilitzadora i propagandística prèvia, unit al compromís militant de milers d'anticapitalistes, provocà que la ciutat visquera la jornada amb ànims combatius i de lluita.

Milers de treballadores es mobilitzaren en els piquets informatius que des de les 22:30 es desplaçaren als centres estratègics de la ciutat. Inusa i Correus foren els escenaris de les primeres concentracions piqueteres, que permeteren l'exercici del dret de vaga i el compliment dels serveis mínims. Centeners de treballadores, entre els quals els militants d'Endavant, Maulets i la COS es concentraren a les portes d'aquestes dues grans empreses, mentre que desenes ho feien a les portes d'algunes de les seues sucursals del centre. La violència policial i patronal feu acte de presència quan, sobre les tres de la matinada, un gerent d'Inusa intentà accedir al recinte conduint un cotxe de l'empresa en direcció contrària i intentant atropellar el piquet informatiu. En eixe moment la Policia Nacional realitzà una violenta càrrega que conclogué amb desenes de contusionats, un ferit lleu per atac d'asma, i una persona detinguda acusada d'atemptat a l'autoritat, lesions i coaccions.


Llegir més
Sobre les 5:00h del matí l'activitat dels piquets i dels militants de l'Esquerra Independentista es traslladà a Mercalicante, l'Alcoiana, Masatusa, el Tram, la Universitat i Sant Joan; l'acció dels piquets i la força sindical permeteren el compliment dels serveis mínims. A les 6:00h l'entrada a tots els polígons d'Alacant rebé la visita dels piquets, que continuaren la seua activitat en dues marxes en les quals també s'integraren les militants d'Endavant, maulets i la COS i que, des dels extrems nord i sud de la ciutat, s'aplegaren a la Plaça de la Muntanyeta a les 12:00. Els integrants del piquet que recorria la ciutat des de Ciutat d'Asís tancaren els comerços de les multinacionals situades a Maisonnave; fou en El Corte Inglès quan de nou la Policia Nacional atacà els vaguistes, detenint un militant d'Endavant i afiliat a la COS i acusant-lo de danys, coaccions i resistència. La xuleria policial s'evidencià al llarg de tot el matí, amb identificacions constants als membres dels piquets, escorcolls de les motxilles, trencament de banderes i fins i tot amenaces: “a la mínima te detengo y después de una noche vas a saber lo que es la tortura fina” hagué d'escoltar un dels militants, mentre que un dels detinguts de la jornada va ser agraciat amb un “no sabes las ganas que te tenía”.

També a Elx l'Esquerra Independentista es mobilitzà al llarg del matí, participant en la inicial concentració que, gràcies a la iniciativa de l'espai anticapitalista en el qual participaren Maulets i la COS, esdevingué en una manifestació. Iniciada a la plaça de l'Algeps durant l'acte dels sindicats grocs, les assistents començaren a desfilar, mentre els líders de CCOO i UGT contemplaven atònits com la plaça anava buidant-se, i les seues afiliades de base també s'unien a la marxa per recórrer el centre de la ciutat tancant els comerços que s'havien atrevit a obrir en la jornada de Vaga General. La manifestació s'aturà a la Plaça de Baix per fer un acte polític, encoratjant les assistents a seguir amb les mobilitzacions després del 29-S, per després continuar fins a la Glorieta, on hi hagué moments de tensió i la policia nacional impedí l'accés de la manifestació a una gran cadena de roba, a la qual finalment pogueren accedir algunes manifestants per tancar-la. Un total de quatre persones foren detingudes durant la manifestació i una resultà ferida per la policia nacional al final de la mateixa.

Durant la nit anterior també hi hagué agitació en la ciutat, es formaren piquets als polígons industrials, on també es cremaren neumàtics i es bloquejaren les vies d'accés amb claus, obligant a actuar els bombers fins a sis ocasions. Al centre de la ciutat aparegueren bancs i empreses amb els forrellats siliconats. De matí els piquets es centraren en tancar els centres comercials. El seguiment de la vaga fou dispar, mentre als polígons industrials l'aturada va ser total, i també a empreses de serveis públics com Urbaser, o els autobusos que només compliren els serveis mínims; els bars i comerços tancaren en menor mesura, encara que notaren un gran descens de clients.

Després d'un merescut descans, les forces dels vaguistes es tornaren a retrobar a les 19:00, amb la bona notícia de la posada en llibertat dels dos detinguts de la jornada i de l'immens èxit de la jornada, amb un seguiment total a la indústria, el transport (bus, tren, tramvia i aeroport), la brossa, el port i la construcció, i un seguiment molt menor a l'administració i el comerç, degut en aquest darrer sector a les coaccions i amenaces empresarials. Una multitudinària manifestació recorregué el centre de la ciutat, aplegant a 40.000 persones. Des del sindicalisme i l'esquerra institucional (CCOO, UGT, Intersindical, EU) fins a les forces anticapitalistes (PCPE, Endavant, Maulets, CGT). El bloc de l'Esquerra Independentista aplegà desenes de militants, en un ambient d'entusiasme, combativitat i satisfacció per la bona feina política realitzada i pel pas endavant que suposa per al conjunt de la classe obrera l'inici de la recuperació de la dignitat de classe i la mobilització massiva.



Acte de l'11 de setembre
La primera gran mobilització convocant a la Vaga General del 29 de setembre ha recorregut hui dissabte els carrers de la ciutat d’Alacant. En el marc de la Marxa per la Dignitat, tres columnes han partit dels barris obrers de Verge del Remei (Plaça d’Argel), Pla (Font de l’Hospital) i Ciutat d’Asís (Plaça del barri) per a confluir en el Mercat Central de la ciutat. Més de 500 persones han participat en les tres combatives marxes, que han recorregut els barris obrers de la ciutat i els mercats populars i han repartit milers de pamflets entre les treballadores i treballadors convocant a la Vaga General.

Les tres marxes s’han caracteritzat per a nodrida participació, però especialment per la combativitat i ànims de totes les persones que han acudit convocades per la Plataforma per la Vaga General, organisme que agrupa organitzacions sindicals, polítiques, veïnals, juvenils i socials de la ciutat. “Contra la reforma i la precarietat, Vaga General”, “29 de setembre, Vaga General”, “La crisi del sistema, que la pague el banquer i no la classe obrera”, “Unitat Popular per la Vaga General”, o “Reforma laboral per a la casa real” han estat els principals crits que han plenat els carrers d’Alacant.

La perfecta organització de les 3 marxes ha permès la distribució de milers de pamflets, la difussió del missatge mobilitzador a la pràctica totalitat dels barris obrers i populars d’Alacant, i la relació directa amb milers de veïns i veïnes. Aquesta primera mobilització per la Vaga General suposa una continuació de la feina política, propagandística i agitativa que les diferents organitzacions estan desenvolupant de manera intensa a la ciutat, i que es reprendrà el pròxim dijous 16 de setembre, amb una manifestació que partirà a les 20:00 des de la seu del Banc d’Espanya a la Rambla i que recorrerà els locals dels responsables de la crisi capitalista: patronal, constructors, especuladors, bancs, i governs autonòmic i estatal.

Podeu veure una ampla selecció de fotos de les tres columnes aquí



Acte del 16 de setembre
“La crisi del sistema, que la pague el banquer, i no la classe obrera”. Amb aquests crits començà ahir dijous 16 de setembre la segona mobilització preparatòria de la Vaga General a Alacant. Després de l'èxit de la Marxa per la Dignitat del dissabte 11 de setembre, l'objectiu de la Plataforma per la Vaga General va ser ocupar els carrers del centre d'Alacant i denunciar els responsables de la crisi capitalista. 1300 persones van secundar la convocatòria de la Plataforma i visitaren els locals del Banc d'Espanya, la Coepa (Confederació Empresarial de la Provinsia d'Alacant), Cívica (grup empresarial del constructor, especulador, corrupte i compra-ascensos a 1a divisió Enrique Ortiz), Banc de Santander, Suddelegació de la Generalitat Valenciana i, per acabar, la Subdelegació del Govern.

“Ni Banc Mundial ni FMI, la lluita, la lluita, és l'únic camí”. Amb aquest crit els manifestants denunciaren els responsables de la crisi i palesaren el seu compromís de treball per a garantir l'èxit en la Vaga General. Al llarg de tot el recorregut, i en els diferents parlaments que es realitzaren, la Plataforma per la Vaga General denuncià el caràcter classista i agressor contra els drets dels treballadors que han suposat totes les mesures de la Unió Europea i del Govern espanyol per tal d'afrontar la crisi capitalista.

“Contra la reforma laboral i la precarietat, vaga vaga vaga general”. De principi a fi de la manifestació l'esquerra anticapitalista de la ciutat plantejà una mobilització combativa i animosa per tal de recuperar la capacitat organitzativa, el missatge revolucionari i la consciència de classe entre el conjunt dels i les treballadores.

Podeu veure una selecció de fotos aquí






Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<