dijous, 10 de febrer del 2011
Atur i jovent precari a l'Alacantí.
L'actual crisi capitalista està afectant amb major virulència aquells segments socials més desprotegits i febles; dones, immigrants, obrers amb baixa qualificació, majors de 50 anys...i el jovent. Llegir més L'actual crisi capitalista està afectant amb major virulència aquells segments socials més desprotegits i febles; dones, immigrants, obrers amb baixa qualificació, majors de 50 anys...i el jovent.
Segons les estadístiques de l'Enquesta de Població Activa, l'atur entre el jovent de les comarques del sud duplica el total, situant-se en el 47% per als menors de 25 anys. Les taxes de temporalitat també són alramants: un 53% dels joves treballen amb aquests tipus de contractes precaris.
Gener ens ha portat als diversos municipis de l'Alcantí més atur, misèria i precarietat. La Nova Reforma Laboral compleix amb escreix els objectius per als quals va ser creada: facilitar l'acomiadament i permetre els empresaris empitjorar les condicions laborals per a mantenir els seus marges de benefici. Així, els demandants d'ocupació a les oficines del Servef, que no les persones aturades, ja que moltes d'elles han desistit d'inscriure's a les oficines de l'atur, s'han incrementat al llarg del mes de gener, situant-se en les següents xifres:
Agost: 468
Aigües: 70
Alacant: 35.013
Busot: 234
El Campello: 2226
Mutxamel: 1994
Sant Joan d'Alacant: 1934
El Raspeig: 5871