encenem la flama de la revolta www.maulets.org/alacanti

Menú

maulets
Actualitat

dissabte, 23 de juliol del 2011

L'ajuntament d'Alacant urgeix Acció Cultural per a que deixe el despatx que ocupa al Consell de la Joventut.


Associacions juvenils exigeixen una assemblea per a donar explicacions d'aquesta i altres irregularitats. Llegir més

Els col·lectius juvenils denuncien l'acomiadament improcedent de treballadors del Consell de la Joventut. La Comissió Permanent opta per acomiadar i indemnitzar sense cercar alternatives, com la reducció de sou. Joves Socialistes i Joves d'Esquerra Unida voten a favor de l'acomiadament.

El Consell de la Joventut d'Alacant està al bell mig de la polèmica després que diferents associacions juvenils que formen part de l'entitat hagen fet públic un document en el que denuncien irregularitats que es cometen al si del Consell, alguna de les quals ha fet que l'ajuntament prenga un clar posicionament. En el document es denuncia la finalització de projectes associatius a la zona nord de la ciutat, l'acomiadament de treballadors de forma improcedent i l'ocupació -des de fa més de dos anys- d'un dels despatxos del Consell de la Joventut al Centre 14 per part d'Acció Cultural per al seu ús exclusiu.

Acció Cultural

D'ençà que l'entitat va tancar el Casal Jaume I, que es trobava al carrer Elda, els tres treballadors desenvolupen la seua tasca des d'un dels despatxos del Consell de la Joventut d'Alacant, una situació absolutament irregular, ja que cap associació utilitza els despatxos de forma privativa com venen fent els darrers anys des d'Acció.

Acció Cultural compta amb un despatx amb clau, la seua pròpia línia de telèfon i tres treballadors. Davant aquesta situació l'Ajuntament d'Alacant, a través del seu regidor de Joventut, Pablo Sandoval ha decidit posar fi a l'ús irregular del despatx i ha assegurat que 'és una situació que no permetrem des de l'ajuntament. Les dependències del Consell de la Joventut estan per a l'ús de les associacions juvenils i mantindrem un exhaustiu control per a que així siga' a més el regidor no ha descartat acudir als tribunals per l'ús fraudulent que ve donant-se de les instal·lacions per part d'Acció Cultural de manera continuada des de fa més de dos anys. Sandoval ha explicat que d'aquesta manera, Acció Cultural s'estalvia de pagar un lloguer, la llum, aigua o la neteja 'carregant-ho a tots els alacantins'.

Acomiadaments

Un altre dels motius que han propiciat la 'rebel·lió' associativa ha sigut la decisió de la Comissió Permanent d'acomiadar a un dels tècnics del Consell de la Joventut. Malgrat que les raons esgrimides per la direcció són econòmiques, la realitat és que s'han negat a tenir en compte qualsevol alternativa, com una reducció de sou de tots els treballadors -en tenen tres- com es va plantejar i han optat per l'acomiadament improcedent havent d'assumir el cost total del mateix les arques del Consell de la Joventut.

Aquesta és una situació que crida de forma poderosa l'atenció, tenint en compte que a la Comissió Permanent bàsicament hi ha associacions 'suposadament' d'esquerres, com són Joves Socialistes o Joves d'Esquerra Unida, que han votat a favor de l'acomiadament sense fer cas del discurs 'oficial' de les seues formacions que aposta per cercar alternatives abans que acomiadar gent.

Maulets a la xarxa

Crònica Taronja

Llibertat.cat

Ràdio burro polseguera

Som una nació!

De Salses a Guardamar i de Fraga a Maó: som una nació!
Seu Nacional: C/Amlia, 16 baixos. 08302 Matar (el Maresme) Telfon: 937 572 531 Correu-e: alacanti@maulets.org
>> Maulets, el jovent independentista revolucionari <<